فهرست مطالب

مدیریت ارتقای سلامت - سال نهم شماره 5 (پیاپی 45، مهر و آبان 1399)

نشریه مدیریت ارتقای سلامت
سال نهم شماره 5 (پیاپی 45، مهر و آبان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عاطفه فتحی، رضا نیک بخش*، اکبر آفرینش خاکی، فریده شریفی فر صفحات 1-10
    مقدمه

    تعارض نقش زمانی بروز می کند که یک فرد ملزم به انجام نقش های اجتماعی متعدد و رفتارهای ناهماهنگی است. یکی از این نوع از تعارض ها، تعارض کار و خانواده می باشد. ازاین رو پژوهش حاضر با هدف ترجمه وروانسنجی"مقیاس تعارض کار -خانواده" ((Work-Family Conflict Scale  در کارکنان وزارت ورزش و جوانان انجام گرفت.

    روش کار

    مطالعه حاضر از مطالعات روش شناسی است . جامعه پژوهش کارکنان وزارت ورزش و جوانان بودند که با استفاده از روش غیر تصادفی و سهمیه ای و تعداد نمونه لازم برای تحلیل عاملی تعداد 200 تن به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب گردید. "مقیاس تعارض کار - خانواده" با18عبارت و 6 زیر مقیاس و روش پاسخ دهی لیکرت 5 درجه ای از خیلی کم تا خیلی زیاد می باشد. ابتدا نسخه اصلی به فارسی ترجمه شد . پس از آن ترکیب و تلفیق ترجمه های اولیه به یک ترجمه واحد صورت گرفت. نسخه نهایی ترجمه شده از فارسی به انگلیسی و در نهایت نسخه ترجمه شده مورد بازنگری، اصلاح و جمع بندی قرار گرفت. روایی صوری، نسبت روایی محتوا، شاخص روایی محتوا، روایی سازه با روش تحلیل عاملی اکتشافی، روایی همگرا و روایی واگرا اندازه گیری شد. پایایی به روش ضریب آلفای کرونباخ و پایایی مرکب انجام شد. داده ها با نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 24 و SmartPLS 3.2.1مورد تحلیل قرار گرفت.  

    یافته ها

    تمام عبارت های مقیاس ازنظر متخصصان تاثیر بیشتر از 5/1 دارند. نتایج  نسبت روایی محتوا با نظر 15 تن از متخصصان 59/0 و شاخص روایی محتوا نیز 79/0 تا 81/0 به دست آمد. نتایج آزمون کرویت بارتلت بیان کننده همبستگی معنادار کافی بین سوالات بود (001/0>P، 023/2263=Chi-square). همچنین نتایج به دست آمده از ملاک کیسر نشان داد بارهای عاملی برای هر 6 عامل بزرگتر از 40/0 بوده که در کل 791/76 درصد از واریانس کل را تبیین می کند. تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که شاخص های روایی همگرا در ابعاد شش گانه مقیاس مورد مطالعه بیشتر از 5/0 می باشد. همچنین روایی واگرا نشان داد که میانگین واریانس استخراج شده هر کدام از ابعاد، بیشتر از بالاترین همبستگی آن با سایر سازه های مقیاس مورد مطالعه است.  نتایج ضرایب آلفای کرونباخ و پایایی مرکب، به ترتیب بیشتر از 70/0و 80/0 دست آمد.

    نتیجه گیری

    "مقیاس تعارض کار- خانواده" در بین جامعه کارکنان ورزشی همانند نسخه اصلی، می تواند به عنوان ابزار مناسبی برای ارزیابی تعارض کار و خانواده مورد استفاده قرار گیرد. لذا استفاده از این مقیاس برای اندازه گیری این سازه برای کارکنان حوزه ورزش  پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: روانسنجی، روایی، تعارض کار و خانواده، کارکنان ورزشی
  • سیده عاطفه حسینی، امیر نجفی*، نبی الله محمدی، هما درودی صفحات 11-24
    مقدمه

    سلامت و ایمنی در سیستم های ساخت و تولید ابری مخصوصا با انتشار ویروس کرونا به یک مسئله مهم تبدیل شده است، که هم سیستم ها و هم نیروی کار را در معرض خطر قرار داده است. در سال های اخیر مجلات و پژوهشگران بسیاری، پژوهش های خود را معطوف به این حوزه نموده اند. لذا، هدف این مطالعه، مرور نظامند مسایل سلامت و ایمنی در سیستم های ساخت و تولید ابری است. 

    روش کار

    در این مطالعه مروری نظام مند، روایتی از کتاب ها و مقاله های مربوط به مطالعات کیفی و کمی نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی پروکوییست (ProQuest)، اس.آی.دی (Scientific Information Database (SID)، مگیران (Magiran)، آوید(Ovid)، ایرانداک (Irandoc)، ساینس دایرکت(ScienceDirect)، فرنسیس تیلور (Taylor & Francis)، امرالد (Emerald)، کورنس (Cochrane)، اشپرینگر (Springer)، گوگل اسکالر (Google Scholar) و اسکوپوس (Scopus) استفاده شد. واژگان کلیدی انگلیسی مورد استفاده جهت جستجوی مقالات شامل Cloud Manufacturing Systems, Safety, Health, Risk, Immune و واژگان کلیدی فارسی شامل سیستم های ساخت و تولید ابری، ایمنی و سلامت بوده است. مجموعه مقالات بررسی شده شامل 38 مقاله (از 11 کشور مختلف) بود که پژوهش های کیفی و کمی مربوط به 19 سال اخیر (از سال 2000 تاکنون) را به زبان های فارسی و انگلیسی دربرداشت. پژوهش هایی که تعداد نمونه و نحوه اجرای نامشخصی داشتند یا فقط روی سیستم های ساخت و تولید ابری و یا ایمنی و سلامت انجام شده بودند و همچنین مقالاتی که متن کامل آن ها در دسترس نبودند، از روند مطالعه حذف شدند. متن کامل تمام مقالاتی که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، بررسی شدند. سپس نتایج آن ها با توجه به عامل بررسی شده استخراج گردید و به منظور بازبینی و اصلاح در اختیار دو پژوهشگر دیگر قرار گرفت. به طورکلی در این مطالعه از مجموع 47 مقاله، 38 مقاله از 11 کشور بررسی و نتایج آن ها استخراج شد.

    یافته ها

    12 مطالعه (31 درصد) بر روی سیستم های ساخت و تولید ابری تک لایه ای و 26 مطالعه (69 درصد) بر روی سیستم های ساخت و تولید ابری چندلایه ای انجام شده است. 17 مطالعه (45 درصد) بر روی سلامت و ایمنی انجام شده است. 

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دهنده سه موضوع اصلی شامل "ویژگی های سیستم های ساخت و تولید ابری چندلایه ای"، "ویژگی های سلامت و ایمنی و بهبود آن" و"عوامل پیشگیری کننده حوادث کار" می باشد. همچنین نتایج بیانگر این است که مطالعات زیادی (45 درصد) بر روی مسایل ایمنی و سلامت در سیستمهای ساخت وتولید ابری متمرکز بوده است. پیشنهاد می شود بر اساس نوع سیستم ساخت و تولید ابری؛ ارایه نوع خدمات ابری و اجرای فرآیندها طبق دستورالعمل های سلامت و ایمنی کشوری مطابق با استانداردهای هر سطح صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: سلامت، ایمنی، حوادث کار، سیستم های ساخت و تولید ابری.
  • مهسا قاضی عسگر، شقایق وحدت*، سمیه حسام، ایروان مسعودی اصل صفحات 25-33
    مقدمه

    امروزه  با توجه به تقاضای روزافزون برای خدمات سلامتی و افزایش هزینه های بهداشتی و درمانی توجه به مدیریت هزینه ها در بیمارستان ها، ضروری می باشد. پژوهش حاضر، با هدف طراحی و روان سنجی "مقیاس مدیریت هزینه بیمارستان" انجام شد. 

    روش کار

    روش پژوهش حاضر، آمیخته ترکیبی از روش های کمی و کیفی است. در بخش کیفی،  بررسی متون و مصاحبه نیمه ساختار یافته با 20 تن از خبرگان اقتصاد سلامت و مدیران بیمارستان به روش تحلیل محتوا و نرم افزار Atlasti  انجام  شد. در بخش کمی، نسبت روایی محتوای مقیاس طراحی شده توسط جدولLawshe   و شاخص روایی محتوای، بر  اساس روشWaltz &Basel  و با نظرسنجی از 20 خبره انجام شد. روایی سازه، به روش تحلیل عاملی اندازه گیری شد. یایایی به روش همسانی درونی و  ثبات آن به روش آزمون مجدد بین 20 شرکت کننده و با فاصله 2 هفته محاسبه شد.  ضریب آلفای کرونباخ بار دوم برای هر عامل و کل مقیاس در نمونه 207 اندازه گیری شد. داده ها توسط نرم افزار اس پی س اس نسخه 22، محاسبه گردید.

    یافته ها

    از یافته های بخش کیفی عبارات "مقیاس مدیریت هزینه بیمارستان" (Hospital Cost Management (Scale بدست آمد. نسبت روایی محتوا 42/0 و شاخص روایی محتوا 79/0 بدست آمد.  نتایج تحلیل عاملی، 35عبارت در 5 بعد مدیریت و ساختار بیمارستان، کنترل و نظارت، مدیریت منابع مصرفی، تامین مالی، مدیریت نیروی انسانی را نشان داد. ضریب آلفای کرونباخ بین ابعاد 75/0 تا 86/0 و پایایی به روش آزمون مجدد بفاصله دو هفته مجددا بین 76/0 تا 88/0 بود..  ضریب الفای کرونباخ با 207 نمونه 87/0 حاصل شد.

    نتیجه گیری

    "مقیاس مدیریت هزینه بیمارستان" با 5 بعد با روایی و پایایی بالا طراحی شد. استفاده لذا از آن در برنامه ریزی و کنترل هزینه های بیمارستان و هدایت پژوهش های بعدی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: مدیریت هزینه، بیمارستان، مقیاس
  • زهرا بختیاری، جوانشیر اسدی*، علی اصغر بیانی صفحات 34-47
    مقدمه

    کودکان افسرده در مقایسه با کودکان غیرافسرده از نظر سلامت و بهزیستی در وضعیت نامطلوب تری قرار دارند و روش های بسیاری از جمله نمایش درمانی و آموزش تاب آوری برای کاهش مشکلات روانشناختی آن ها وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثربخشی نمایش درمانی و آموزش تاب آوری بر اضطراب و پرخاشگری کودکان مبتلا به افسردگی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش دانش آموزان پسر مبتلا به افسردگی مراجعه کننده به مراکز مشاوره آموزش وپرورش منطقه 5 و 6 شهر تهران در سال تحصیلی 99-1398 بودند. نمونه پژوهش 60 تن بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (هر گروه 20 تن) جایگزین شدند. گروه های مداخله به ترتیب 9 جلسه 60 دقیقه ای (هفته ای دو جلسه) با روش های نمایش درمانی و آموزش تاب آوری آموزش دیدند و گروه کنترل در لیست انتظار برای آموزش قرار گرفت. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، "سیاهه افسردگی کودکان" (Children’s Depression Inventory)، "مقیاس اضطراب کودکان اسپنس" (Spence Children’s Anxiety Scale) و "پرسشنامه پرخاشگری" (Aggression Questionnaire) بودند. داده های جمع آوری شده در نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 تحلیل شد.

    یافته ها:

     روش های نمایش درمانی و آموزش تاب آوری در مقایسه با گروه کنترل باعث کاهش اضطراب کودکان مبتلا به افسردگی شدند (05/0P<)، اما میان دو روش در کاهش اضطراب آن ها تفاوت معنا داری وجود نداشت (05/0>p). همچنین، نمایش درمانی در مقایسه با آموزش تاب آوری و گروه کنترل باعث کاهش پرخاشگری کودکان مبتلا به افسردگی شد (05/0P<)، اما بین آموزش تاب آوری و گروه کنترل در متغیر پرخاشگری تفاوت معنا داری وجود نداشت (05/0>p).

    نتیجه گیری:

     نمایش درمانی باعث کاهش هر دو متغیر اضطراب و پرخاشگری در کودکان مبتلا به افسردگی شد، اما آموزش تاب آوری فقط باعث کاهش اضطراب آن ها شد. بنابراین، برنامه ریزی برای استفاده از روش نمایش درمانی توسط روانشناسان کودک و درمانگران برای بهبود سلامت روانشناختی کودکان مبتلا به افسردگی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: نمایش درمانی، تاب آوری، اضطراب، پرخاشگری، افسردگی
  • رویا ملک زاده، قهرمان محمودی، قاسم عابدی* صفحات 48-58
    مقدمه

    بررسی عملکرد بیمارستان جزء ضروری جهت ارایه بازخوردی از کارآیی و اثربخشی خدمات می باشد. هدف این مطالعه ارزیابی و مقایسه عملکرد بیمارستان با استفاده از "الگوی اعتباربخشی"، "الگوی تعالی سازمانی" و "الگوی زنجیره ای برنامه" می باشد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی-مقایسه ای در سال 1398 در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. جامعه آماری شامل 180 تن از مدیران عالی، میانی وعملیاتی پنج مرکز آموزشی درمانی تحت پوشش این دانشگاه بودند. نمونه ها به صورت تمام شماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها از طریق ازپرسشنامه جمعیت شناختی، "پرسشنامه اعتباربخشی بیمارستان ایران" (Iran Hospital Accreditation Questionnaire) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ابزارهای پژوهشگر ساخته "پرسشنامه تعالی سازمانی" (Organizational Excellence Questionnaire) و "پرسشنامه الگوی زنجیره ای برنامه" (Program Chain Pattern Questionnaire) بود. روایی صوری، محتوا و سازه ابزار ها  با استفاده از تحلیل عامل تاییدی و پایایی آن به روش ضریب آلفای کرونباخ و پایایی مرکب انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21  انجام شد.

    یافته ها

    در ارزیابی عملکرد بیمارستان با "الگوی اعتباربخشی"، "الگوی تعالی سازمانی" و "الگوی زنجیره ای برنامه"، به ترتیب ابعاد خدمات پاراکلینیکی (5/0±12/4) ، فرایندها (57/0±4/69) و کنترل (65/0±21/3) بیشترین نمره و ابعاد پیشگیری و بهداشت (75/0±62/2) ، نتایج جامعه (62/0±36/56) و ساختار (62/0±98/2) کمترین نمره را کسب نمودند. نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که تفاوت معناداری میان ابعاد الگوهای ارزیابی عملکرد بیمارستان وجود دارد (001/0<p). 

    نتیجه گیری

    بیشترین نمره بیمارستان ها با "الگوی اعتباربخشی"، "الگوی تعالی سازمانی" و "الگوی زنجیره ای برنامه"، به ترتیب در ابعاد خدمات پاراکلینیکی، فرایندها و کنترل بود و در ابعاد نتایج و زمینه ای کمتر عملکرد بیمارستان ها را مورد توجه قرار می دادند. از این رو توجه به نتایج ارایه خدمت و استانداردهای زمینه ای نظیر کار گروهی و فرهنگ سازمانی در کنار استانداردهای فرایندی، ورودی و کنترل جهت متوازن کردن استانداردهای ارزیابی عملکرد بیمارستان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، اعتباربخشی، تعالی سازمانی، زنجیره ای برنامه
  • افسانه فراشبندی، فریبا حافظی*، زهرا افتخار صعاد، علیرضا حیدری صفحات 59-71
    مقدمه

    افسردگی از شایع ترین اختلالات روانی است. کاوش عوامل آسیب پذیری این اختلال و نحوه رابطه این عوامل با یکدیگر همچنان به عنوان مسئله ای اساسی در سلامت روانی مطرح است. هدف از پژوهش حاضر تعیین نقش میانجی سوگیری شناختی در تبیین همبستگی بین سیستم فعال سازی رفتاری و بازداری رفتاری با افسردگی است.

    روش کار: 

    روش پژوهش حاضر توصیفی -همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اهواز در سال تحصیلی 1396 بود. که از بین آن ها 200 تن با روش نمونه گیری نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جمع آوری داده های پژوهش با "مقیاس نگرش ناکارآمد" (Dysfunctional Attitude Scale)(DAS-26) "مقیاس های بازداری/فعال سازی رفتاری" (Behavioral Inhibition/Behavioral Activation Scales) (BIS/BAS) و "سیاهه افسردگی بک" (Beck Depression Inventory) (BDI-13)، انجام گرفت. نسبت روایی محتوا و پایایی با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ  انجام شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 و لیزرل استفاده شد.

    یافته ها:

     الگوی معادلات ساختاری با استفاده از شاخص های آماری نشان داد بازداری رفتاری دارای همبستگی معنا دار بر روی افسردگی (01/0 P<، 46/0 (β=است. همبستگی مستقیم فعال سازی رفتاری با افسردگی ضریب بتای 55/0β=- و همبستگی مستقیم سوگیری شناختی با افسردگی دارای ضریب بتای 42/0β = که هیچ کدام در سطح 01/0 P< معنا دار نیستند. بنابراین، می توان مدعی شد که الگوی فرضی نسبت به الگوی رقیب، بهتر می تواند روابط بین متغیرهای پژوهش را تبیین کند.

    نتیجه گیری: 

    سوگیری شناختی یک متغیر واسطه ای در رابطه فعال سازی رفتاری و بازداری رفتاری با افسردگی محسوب می شود و با کنترل این متغیر می توان نقش فعال سازی رفتاری و بازداری رفتاری را بر علایم افسردگی کنترل نمود. پیشنهاد می شود در جریان روان درمانی با تغییر نحوه پردازش اطلاعات، افراد افسرده را بهتر درمان کرد.

    کلیدواژگان: فعال سازی و بازداری رفتاری، افسردگی، سوگیری
  • سعید اصغری گنجی، محمدرضا اسماعیلی*، زهرا حاجی انزهایی صفحات 72-86
    مقدمه

    انواع شبکه های اجتماعی تاثیرات عمیق و گوناگونی را بر زندگی افراد جامعه ی بشری بخصوص نوجوانان و جوانان داشته است. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین همبستگی خودکارآمدی و اعتیاد به شبکه های اجتماعی با انگیزه پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر تهران بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دوره متوسطه دوم تهران در سال تحصیلی 99-1398 بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی، تعداد 422 نفر انتخاب و وارد پژوهش شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس خودکارآمدی عمومی" (General Self-Efficacy Scale)، "پرسشنامه اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل" (Addiction to Mobile Questionnaire Based on Social Networks) و "پرسشنامه اندازه گیری انگیزه پیشرفت" (A Questionnaire Measure of Achievement Motivation) استفاده شد.  روایی سازه  به روش تحلیل عاملی اکتشافی  و روایی همگرا و پاپایی (آلفا کرونباخ) ابزار ها بررسی و  تایید شد. همچنین تحلیل داده ها به وسیله نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 18 و پی ال اس نسخه 2.3 انجام گرفت.

    یافته ها: 

    همبستگی متغیرهای خودکارآمدی با انگیزش پیشرفت تحصیلی مستقیم و مثبت و با اعتیاد به شبکه های اجتماعی به منفی و مستقیم بوده که به لحاظ آماری معنادار است  (05/0≥P).

    نتیجه گیری: 

    بین اعتیاد به شبکه های اجتماعی با خودکارامدی  و بین اعتیاد به شبکه های اجتماعی و  انگیزه پیشرفت دانش آموزان همبستگی منفی و معنادار وجود دارد. پیشنهاد می گردد که مدیران و مسیولین آموزش و پرورش، با آموزش، دانش آموزان را با مضرات و اثرات سو آن آشنا نموده و شیوه های کاهش و از بین بردن اعتیاد به شبکه های اجتماعی را آموزش دهند.

    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت تحصیلی، خودکارآمدی، اعتیاد به شبکه های اجتماعی
  • زهرا مرتضوی، پریسا پاروند، هوشنگ میرزایی، ملیحه صفری، صدیقه تیمورلو، سعیده سادات مرتضوی* صفحات 87-96
    مقدمه

    معلمان دانش آموزان استثنایی به عنوان بخش مهمی از منابع انسانی نظام آموزش و پرورش در نظر گرفته می شوند. هدف از مطالعه حاضر تعیین همبستگی کیفیت زندگی کاری و سلامت عمومی معلمان دانش آموزان استثنایی در شهر همدان است.

    روش کار

    در پژوهش توصیفی- همبستگی حاضر،  جامعه آماری شامل کلیه معلمان دانش آموزان استثنایی شهر همدان در سال تحصیلی 98-1397 بود. نمونه آماری شامل 67معلم که با روش سرشماری انتخاب شدند. داده ها با استفاده ازپرسشنامه جمعیت شناختی، "پرسشنامه سلامت عمومی" General Health Questionnaire)) و "کیفیت زندگی کاری"(Quality of Working Life) جمع آوری شد. روایی محتوا و پایایی به روش محاسبه  ضریب آلفای کرونباخ اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده  با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21  تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین وضعیت سلامت عمومی (5/12 ± 5/50) و کیفیت زندگی کاری (5/22 ±1/140) بود. مولفه های کیفیت زندگی کاری با میانگین نمره سلامت عمومی همبستگی معنا داری دارد (P< 0/05) .

    نتیجه گیری:

     کیفیت زندگی کاری و سلامت عمومی معلمان دانش آموزان استثنایی همدان مطلوب نیست. لذا پیشنهاد می شود متخصصان سلامت برای ارتقاء کیفیت زندگی کاری و بهبود سلامت عمومی برنامه ریزی کنند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، سلامت عمومی، معلمان دانش آموزان استثنایی
|
  • Reza Nikbakhsh*, Akbar Afarinesh Khaki, Farideh Sharififar Pages 1-10
    Introduction

    Role conflict occurs when an individual is required to perform multiple social roles and inconsistent behaviors. One of these types of conflicts is work-family conflict. Therefore, the present study was conducted with the aim of translating and psychometric the "Work-Family Conflict Scale". In the staff of the Ministry of Sports and Youth.

    Methods

    The present study is a methodological research. The research population was the staff of the Ministry of Sports and Youth, which was selected as a statistical sample using non-random and quota method and the number of samples required for factor analysis of 200 people. "Work-Family Conflict Scale" with 18 items and 6 subscales and 5-point Likert response method from very low to very high. First, the original version was translated into Persian, then the original translations were combined into a single translation. The final version translated from Persian to English and finally the translated version was reviewed, corrected and summarized. Face validity, content validity ratio, content validity index, construct validity (exploratory factor analysis method), convergent validity and divergent validity were measured. Reliability was determined by Cronbachchr('39')s alpha coefficient and composite reliability. Data were analyzed using SPSS. 24 and SmartPLS 3.2.1.

    Results

    All scale expressions have an impact of more than 1.5 according to experts. The results of content validity ratio with the opinion of 15 experts were 0.59 and content validity index was 0.79-0.81. The results of Bartlett sphericity test showed a sufficient significant correlation between the questions (Chi-square = 2263.023, P <0.001). Also, the results obtained from Kaiser criterion showed that the factor loads for all 6 factors were greater than 0.40 Which explains 76.791% of the total variance. Confirmatory factor analysis showed that the convergent validity indices in the six dimensions of the studied scale are more than 0.5. Also, divergent validity showed that the mean extracted variance of each of the six dimensions is greater than its highest correlation with other constructs of the studied scale. The results of Cronbachchr('39')s alpha coefficients and composite reliability were more than 0.70 and 0.80, respectively.

    Conclusions

    “Work-Family Conflict Scale" can be used as a suitable instrument for assessing work-family conflict in the community of sports staff, as in the original version. Therefore, the use of this scale to measure this concept is recommended for sports staff.

    Keywords: Psychometrics, Validity, Work-Family Conflict, Sports Staff
  • Seyyedeh Atefeh Hosseini, Amir Najafi*, Nabiollah Mohammadi, Homa Droudi Pages 11-24
    Introduction

    Health and safety in cloud-based manufacturing systems have become a major issue, especially with the spread of the Corona virus, putting both systems and the workforce at risk. In recent years, many journals and researchers have focused their research in this area. Therefore, the purpose of this study is to systematically review health and safety issues in cloud manufacturing systems. 

    Methods

    In this systematic review study, a narrative of books and articles related to qualitative and quantitative studies indexed in ProQuest databases, Scientific Information Database (SID), Magiran, Ovid, Irandoc, Science Direct, Taylor & Francis, Emerald, Cochrane, Springer, Google Scholar, and Scopus were used, and the keywords used to search for articles were Cloud Manufacturing Systems, Safety, Health, Risk, and Immune. Qualitative and quantitative research related to the last 19 years (since 2000) in Persian and English. Studies that had an unspecified sample size and implementation, or were conducted only on cloud-based manufacturing systems or safety and health, were excluded from the study. Also, articles whose full text was not available were excluded from the study process. After deleting articles that did not meet the inclusion criteria, the full text of all articles that met the inclusion criteria was reviewed. Their results were extracted according to the investigated factor and made available to two other researchers for review and correction went. In general, in this study, out of 47 articles, 38 articles from 11 countries were reviewed and their results were extracted. 

    Results

    12 studies (31%) were conducted on single-layer cloud manufacturing systems and 26 studies (69%) were conducted on multi-layer cloud manufacturing systems. 17 studies (45%) were conducted on health and safety.

    Conclusions

    The results indicate three main topics including "characteristics of multi-layer cloud manufacturing systems", "health and safety characteristics and its improvement" and "factors preventing work accidents". Also, the results indicate that many studies (45%) have focused on safety and health issues in cloud manufacturing systems. Recommended based on the type of cloud manufacturing system; Provide the type of cloud services and implement processes according to national health and safety guidelines in accordance with the standards of each level.

    Keywords: Health, Safety, Work Accidents, Cloud Manufacturing Systems
  • Mahsa Ghaziasgar, Shaghayegh Vahdat*, Somayyeh Hesam, Iravan Masoudi Asl Pages 25-33
    Introduction

    Today, due to the increasing demand for health services and the increase in health care costs, it is necessary to pay attention to cost management in hospitals. The present study was conducted with the aim of developing and psychometric "Hospital Cost Management Scale".

    Methods

    The present research method is a combined (qualitative-quantitative) method. In the qualitative section, literature review and semi-structured interviews were conducted with 20 health economics experts and hospital managers using content analysis and Atlasti software. In the quantitative part, the content validity ratio of the scale by Lawshe table and the content validity index was based on Waltz & Basel method were measured by opinion of 20 experts. Construct validity was measured factor analysis method. Reliability was calculated by internal consistency and stability by retesting among 20 experts in the qualitative phase with a 2-week interval. Cronbachchr('39')s alpha coefficient was measured a second time for the whole scale in sample 207. The data were calculated by SPSS. 22.

    Results

    From the qualitative section, the "Hospital Cost Management Scale" were obtained. The content validity ratio was 0.42 and the content validity index was 0.79.  The results of factor analysis showed 35 items in 5 dimensions of hospital management and structure, control and supervision, consumption resource management, financing, and human resource management. The Cronbachchr('39')s alpha coefficient ranged from 0.75 to 0.86 and the reliability by the retest method was again between 0.76 and 0.88 two weeks’ interval. Cronbachchr('39')s alpha coefficient with 207 samples was 0.87.

    Conclusion

    The "Hospital Cost Management Scale" was developed with 5 dimensions with high validity and reliability. Therefore, its use is recommended in planning and controlling hospital costs and directing further research.

    Keywords: Cost Management, Hospital, Scale
  • Zahra Bakhtiari, Javanshir Asadi*, AliAsghar Bayani Pages 34-47
    Introduction

    Depressed children are in a worse health and well-being situation than non-depressed children, and there are many ways to reduce their psychological problems, including drama therapy and resilience training. The aim of this study was to compare the effectiveness of drama therapy and resilience training on anxiety and aggression in children with depression.

    Methods

    This was a quasi-experimental study with pre-test and post-test design with control group. The study population was male students with depression who referred to educational counseling centers in the fifth and sixth districts of Tehran in the academic year 2009-2010. The research sample was 60 people who were selected by convenience sampling method and randomly replaced in three groups (20 people in each group). The intervention groups were trained in 9 sessions of 60 minutes (two sessions per week) with drama therapy and resilience training, respectively, and the control group was placed on a waiting list for training. Research instruments included; demographic questionnaire, “Childrenchr('39')s Depression Inventory”, “Spence Childrenchr('39')s Anxiety Scale”, and “Aggression Questionnaire”. The collected data were analyzed in SPSS. 21.

    Results

    Drama therapy and resilience training methods reduced anxiety in children with depression compared to the control group (P <0.05), but there was no significant difference between the two methods in reducing their anxiety (P> 0.05). Also, drama therapy reduced aggression in children with depression compared to resilience training and control group (P <0.05), but there was no significant difference between resilience training and control group in aggression variable (P> 0.05).

    Conclusion

    Drama therapy reduced both anxiety and aggression in children with depression, but resilience training only reduced their anxiety. Therefore, planning for the use of drama therapy by child psychologists and therapists to improve the mental health of children with depression is suggested.

    Keywords: Drama Therapy, Resilience, Anxiety, Aggression, Depression
  • Roya Malekzadeh, Ghahraman Mahmoodi, Ghasem Abedi* Pages 48-58
    Introduction

    Hospital performance measurement is an essential part for providing feedback on the efficacy and effectiveness of services. The purpose of this study was assessment and comparing of hospital performance using “Accreditation Pattern”, “Organizational Excellence Pattern “and Program Chain (IPOCC) Patterns. 

    Methods

    This descriptive-comparative study was conducted in 2019 in the educational and medical centers of Mazandaran University of Medical Sciences. The statistical population included 180 top, middle, and operational managers of five educational and medical centers covered by the university. Samples were selected in a census. Data collection instruments were obtained through; demographic questionnaire, " the "Iran Hospital Accreditation Questionnaire" of the Ministry of Health and Medical Education and the research instrument developed by the “Organizational Excellence Questionnaire” and the "Program Chain Pattern Questionnaire”. Face validity, content and its structure were performed using confirmatory factor analysis and its reliability by Cronbachchr('39')s alpha coefficient method and composite reliability. Data was analyzed using SPSS. 21.

    Results

    In assessment the performance of the hospital with Accreditation Pattern, Organizational Excellence Pattern and Program Chain Pattern, respectively, the dimensions of para clinical services (4.12±0.5), processes (69.4±0.57) and control (3.21±0.65) were the highest scores and the dimensions of prevention and health (2.62±0.75), society results (56.36±0.62) and outcome (2.98±0.62) were the lowest scores. The results of one-way analysis of variance showed that there was a significant difference between the dimensions of hospital performance assessment patterns (P <0.001).

    Conclusions

    The highest score of the hospitals with the Patterns of accreditation, organizational excellence and program chain were in the dimensions of para clinical services, processes and control, respectively, and in the dimensions of results and Context, less attention was paid to the performance of the hospitals. Therefore, it is recommended to pay attention to the results of service delivery and Context standards such as teamwork and organizational culture along with process, Input and control standards to balance hospital performance assessment standards.

    Keywords: Assessment, Accreditation, Organizational Excellence, Program Chain Pattern
  • Afsanh Farashbandi, Fariba Farashbandi*, Zahra Eftekharsaadi, Alireza Haidarie Pages 59-71
    Introduction

    Depression is one of the most common mental disorders. Exploring the vulnerabilities of this disorder and how these factors relate to each other remains a major issue in mental health. The aim of this study was to determine the mediating role of cognitive bias in explaining the correlation between behavioral activation system and behavioral inhibition with depression.

    Methods

    The present research method is descriptive-correlational. The statistical population of the study included students of Islamic Azad University of Ahvaz in the academic year of 2017. Among them, 200 people were selected by purposive sampling method. Data collection was done through “Dysfunctional Attitude Scale” (DAS-26), “Behavioral Inhibition / Behavioral Activation Scales” (BIS / BAS) and “Beck Depression Inventory” (BDI-13). The content validity ratio and reliability was calculated by calculating Cronbachchr('39')s alpha coefficient. For the analysis, SPSS. 21 and LISREL software were used.

    Results

    The evaluation of the structural model using statistical indicators showed that behavioral inhibition had a significant correlation on depression (β=0/46, P <0.01). Direct effect of behavioral activation system on major depressive disorder beta coefficient β=-0.55 and the direct effect of cognitive bias on major depressive disorder beta coefficient β=0.42, none of which are significant (p <0.01). So it can be claimed that the hypothetical model can have better relationships than the competing model. Explain among research variables.

    Conclusions

    Cognitive bias is an intermediate variable in relation to behavioral activation and behavioral inhibition with depression, and by controlling this variable, the role of behavioral activation and behavioral inhibition on depressive symptoms can be controlled. It is recommended that psychotherapists be better treated during psychotherapy by changing the way information is processed.

    Keywords: Behavioral Activation, Inhibition System, Depressive Disorder, Bias
  • Saeed Asghari Ghanji, Mohammadreza Esmaili*, Zahra Haji Anzehai Pages 72-86
    Introduction

    All kinds of social networks have had profound and varied effects on the lives of people in human society, especially adolescents and young people. The aim of this study was to determine the correlation between self-efficacy and addiction to social networks with the motivation of academic achievement in high school students in Tehran.

    Methods

    The present study is descriptive-correlational. The statistical population included all high school students in Tehran in the academic year of 2009-2010. Using random cluster sampling, 422 people were selected and entered the study. To collect data from the demographic questionnaire, "General Self-Efficacy Scale", "Addiction to Mobile Questionnaire Based on Social Networks" and "Measurement Questionnaire" and the “Questionnaire Measure of Achievement Motivation” were used. Construct validity was measured by factor analysis method, convergent validity and reliability (Cronbachchr('39')s alpha) of the instruments were measured. Data analysis was also performed by SPSS. 18 and PLS. 2.3.

    Results

    The correlation between self-efficacy variables and motivation for direct and positive academic achievement and addiction to social networks was negative and direct, which is statistically significant (P≥0.05).

    Conclusion

    There is a significant negative correlation between social media addiction and self-efficacy and between social media addiction and studentschr('39') motivation for progress. It is suggested that education administrators and officials, through education, acquaint students with its harms and side effects and teach them ways to reduce and eliminate addiction to social networks.

    Keywords: Motivation for academic achievement, Self-efficacy, Addiction to social networks
  • Zahra Mortazavi, Parisa Parvand, Hooshang Mirzaie, Maliheh Safari, Teimorlo Sedigheh, Saideh Sadat Mortazavi* Pages 87-96
    Introduction

    Teachers of exceptional students are considered an important part of the human resources of the education system. The aim of this study is to determine the correlation between work quality of life and general health in teachers of exceptional education in Hamedan city

    Methods

      In the descriptive-correlational study, the statistical population included all teachers of exceptional students in Hamadan in the academic year of 2018-2019. Statistical sample included 67 teachers who were selected by census method. Data were collected using; demographic questionnaire, "General Health Questionnaire" and "Quality of Working Life Questionnaire". Content validity and reliability were measured by Cronbachchr('39')s alpha coefficient. The collected data were analyzed using SPSS. 21.

    Results

     The Mean general health status was (50/5±12/5) and quality of working life (140/1±22/5). Components of quality of work life have a significant correlation with the average general health score (P> 0.05).

    Conclusion

    The quality of working life and general health of teachers of exceptional students in Hamedan is not favorable. Therefore, it is recommended that health professionals plan to improve the quality of working life and improve general health.

    Keywords: Quality of working life, General Health, Teachers of Exceptional Students